Patterisuoja

Siirrettävä patterisuoja on sekä siistin näköinen että käytännöllinen. Helppo siirtää siivouksen ajaksi. Lämpö pääsee rottinkiverkon läpi ilman esteitä. Säädä korkeutta ja leveyttä ikkunasi koon mukaan. Jos ikkunasi on leveämpi, voit rakentaa kaksi tai useamman lyhyemmän suojan.

Tekemämme patterisuoja on kooltaan 680 mm korkea ja 1200 mm leveä.

Sahaaminen

Sahaa kaikki listat seuraavan listan mukaan. Käytä japanilaista käsisahaa.

Tasohöylätty lista 21x43mm:
2 kpl à 1200 mm (A)
4 kpl à 640 mm (B)
Tasohöylätty lista 15x15mm:
2 kpl à 1144 mm (C)
4 kpl à 554 mm (D)

Tasohöylätty lista 21x69mm:
2 kpl à 250 mm (F)

Sahaa vaot

Sahaa osiin A ja B vaot asennusta varten, vaon pituus on yhtä pitkä kuin listan leveys. Tämä tapahtuu helpoimmin käyttämällä katkaisu-jiirisahaa. Säädä sahaussyvyys puolet listan paksuudesta ja vie terää edes takaisin useamman kerran. Puhdista sahauspinta vielä taltalla. Liimaa kehys yhteen listoilla A j B. Mittaa kehyksen diagonaalit, niiden tulee olla yhtä pitkät, näin kehys saa oikean kulman. Aseta puristukseen ja anna liiman kuivata.

Rottinkiverkko

Leikkaa rottinkiverkko ja aseta se paikoilleen sinkiläpistoolilla. Naulaa kiinni listat C ja D rottinkiverkon taakse pitämään sen paikoillaan.

Jalat

Piirrä jalat F listalle 21x69 mm. Sahaa ja hio. Ole huolellinen, että saat A listaa varten tulevan syvennyksen tarpeeksi leveäksi. A tulee painua syvennykseen hieman hitaasti. Esiporaa ja ruuvaa jalat A listoihin alapuolen kautta. Katso että saat asetettua jalat niin että ne eivät ole tiellä putkille tai muille kiinteille patterin osille. Pintakäsittele mielellään vielä suihkevärillä.