Hylly minikasveille

Ikkunoille on kiva laittaa monia vihreitä lehtiä ja kukkia. Jotta saisit mahtumaan mahdollisimman monta kasvia, voit rakentaa tällaisen hyllyn jossa on kaksi kerrosta. Tämä hylly on täydellinen taimien kasvatukseen.

Lataukset

Sahaa materiaali

Sahaa hyllylle kaikki osat. Menekki tasohöylättyä listaa 15x15 mm on n. 11 metriä. (10 listaa à 1,2 m)

60 kpl. à 75mm (A), 8 kpl. à 475mm (B), 8 kpl. à 90mm (C), 4 kpl. à 410mm (D). Sahaa 2 kpl levyjä  4 mm koivuvanerista á 87x472mm (E).

Valmista malli

Puulevystä, MDF:stä tai vanerista koossa 200 x 650 mm, listasta joka on myös 650 mm pitkä ja 14 kpl puupalikoista jotka ovat 20 mm leveitä valmistat mallin. Ruuvaa lista kiinni levyn yläreunaan. Aseta reuna B listaa vasten. Aseta 13 kpl A palikoita lyhyt sivu B vasten. Aseta mallipalikka jokaiseen päähän ja jokaisen listan väliin A. Kiinnitä uloimmat palikat levyyn kiinni. Katso että saat palikat suoraan. Aseta reuna B palikoiden alle A.

Naulat

Naulaa naulat reunoihin B keskelle, jokaista palikkaa A varten. Katkaise naulat niin että ne ovat muutaman mm pituiset. Kierrä molemmat reunat niin että naulat kääntyvät A kohti. Levitä liimaa kaikille A molemmissa päissä. Lyö ja paina yhteen puristimien avulla. Anna liiman kuivua. Nosta sivu mallista irti ja valmista kolme lisää samalla tavalla. Nyt valmistat neljä lyhyttä päätyosaa. Tee jokainen päätyosa käyttämällä 2 kpl reunoja C, 2 kpl palikoita A, samalla tavalla kuin pitkät sivut.

Jalat

Poraa liimatapeille reiät reunoihin C päätyosissa ja jaloissa. Asenna päätyosat yhteen jalkojen kanssa liimalla ja liimatapeilla. Aseta puristuksiin ja anna liiman kuivua. Naulaa nauloja alimmalle reunalle B, neljälle pitkälle sivulle, katkaise naulat 5 mm pituisiksi (levyjen E tulee asettaa näiden päälle). Poraa liimatapeille reiät päädyissä B pitkillä sivuilla ja jaloissa. Asenna liimalla ja liimatapeilla. Aseta puristuksiin ja anna liiman kuivua. Hio ja pintakäsittele. Me maalasimme hyllyn valkoisella pohjamaalilla, annoimme sen kuivua ja hioimme tämän jälkeen hieman kuluneen vanhan vaikutelman luomiseksi. Lopuksi lakkasimme kirkaslakalla. Aseta levyt E.