Villakirjontaa istuinaluselle

Huovutusvillasta voit valmistaa istuinalusen, rullavanutus on tekniikka joka tekee vanuttamisesta yksinkertaisemman ja vähemmän kostean. Miten tämä tehdään näet täältä (ruotsinkielinen): 

Käytä tekniikkaa joka selostetaan täällä mutta valmista yksinkertainen pyöreä levy joka on mitaltaan n. 35 cm. Jos et halua vanuttaa, voit neuloa levyn villalangasta jonka vanutat pesukoneessa tai ostat villakangasta.

Kuvio

Päätä miltä kuviosi tulee näyttämään. Katso vanhoja kuviokirjoja tai netistä. Me kokosimme eri kuvion osat eri lähteistä ja kokosimme ne yhteen ainutlaatuiseksi kuvioksi. Aseta päälle soluvlies tukikangas ja piirrä tähän kuviosi mustalla ohuella kynällä.

Kiinnitä kuvio

Harsi kuvio kiinni villa-alustalle.

Aloita kirjonta

Nyt voit aloittaa kirjonnan. Päätä mitä ompeleita haluat käyttää ja aloita työ. Kirjasta ”Brodera Mera”, Helena Ericsson löydät paljon tietoa eri ompeleista.

Jatka kirjontaa

Tässä olemme tehneet lehtiin yhdenlaisen tasaompeleen ja käyttäneet kahta erinväristä vihreää villalankaa. Jos tarvitset niin voit jakaa langan kahtia, niin saat kaksi lankaa joilla kirjoa. Jos ompelet erittäin pieniä ompeleita, on tämä tarpeen.

Liuota pois soluvliese

Kun keskikirjonta on valmis, kostutat soluvliesen haalealla vedellä. Näin se sulaa ja häviää. Puristele vesi varovasti pois alustasta. Harsi piirretyt kuviot reunaan. Me käytimme samaa kuviota neljä kertaa reunan ympärille. Kirjo ja liuota soluvliese pois.

Ranskalaiset solmut

Jos mielestäsi välit keskikirjonnan ja kirjonnan reunojen ympärillä tuntuvat tyhjiltä, voit täyttää ne valkoisilla ranskalaisilla solmuilla. Miten nämä tehdään, löydät ohjeen ylhäällä mainitusta kirjasta, tai voit etsiä netistä.

Lopputulos

Tässä on kokonaan valmis istuinalustamme.