Sievää kirjontaa DMC kirjontalangoilla

Kirjonta DMC Mouliné -langalla on todella hauskaa, laatu tuntuu fantastiselta. Täällä näytämme, kuinka voit kirjoa tuftausneulalla ns. "Punch Needle", joka tekee työstäsi nopeampaa ja sujuvampaa.

Kuvio

Kiristä kangas kirjontakaareen. Piirrä kuviosi merkintäkynällä. Piirretty jälki katoaa helposti vedellä, kun työsi on valmis. 

Kirjo tuftausneulalla

Valitse käytettävä neula. Pakkauksessa on kolme kappaletta. Käytimme koko langan, emme jakaneet sitä ja käytimme pakkauksen karkeinta neulaa. Langan tulee kulkea vapaasti neulassa, mutta jäädä kiinni reikään, kun työnnät sen kankaan läpi. Pujota lanka neulaan pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Aloita kirjonta. Paina neula viivan läpi ja vedä neula ylöspäin. Nyt lanka on jäännyt kiinni edestakaisin samaan reikään. Työnnä neula kankaaseen toisen viivan läpi ja vedä ylös. Älä koskaan anna neulan kärjen päästää kosketusta kankaan pinnasta. Varmista, että neulansilmä on takana, käännettynä kirjonnan suunnasta.

Vaihda väriä

Kun haluat vaihtaa väriä, tee näin:
Työnnä neula takaosaan.
Vedä lankaa jonkin verran niin että se tulee hiukan ulos neulasta.
Leikkaa lanka.
Vedä lanka ulos neulan silmästä.
Vedä neula ylös kankaasta ja vaihda siihen lanka.


Jos aiot jatkaa jollakin toisella värillä, reunasta reunaan ensimmäisen kanssa, ole varovainen, ettet työnnä neulaa niin, että se vetää ensimmäisen värin mukanaan, on parempi että värien välillä on pieni tila. Kun olet täyttänyt kirjontakaaren, siirrät kirjontatyösi kehykseen tai jätät sen kirjontakaareen jota käytät kehyksenä.