Putkilaukku heijastinkankaasta

Näkyvyys pimeässä on yhtä tärkeää sekä maalla että kaupungissa. Ompele itsellesi laukku joka näkyy kaukaa, se on sekä hieno että fiksu.

Materiaali

Ota esille tarvittava materiaali. Vetoketjumme on 25 cm pitkä, ja leikkaat heijastinkankaasta 27 cm leveän palan joka on ympärysmitaltaan kankaan koko leveys, siis 50 cm.

Ompele vetoketju

Kankaspuristimien avulla kiinnität vetoketjun toisen reunan oikean puolen kankaan oikeaa puolta vasten ja ompelet ne kiinni, tee samalla tavalla vetoketjun toisen reunan kanssa.

Leikkaa

Mittaa laukun päätyjen koko näin: aseta laukun sivut vetoketjun kanssa kaksinkerroin ja mittaa sen leveys x2 (meidän mittamme tässä on 49 cm). Tämän jälkeen mitta jaetaan pi:n avulla (3,14) ja saat näin oikean mitan laukun päätyosille (meidän mitoiksimme tuli 15,6 cm).

Ompele päätyosat

Kiinnitä päädyt nuppineuloilla tai puristimilla laukkuun kiinni. Ompele oikeat puolet vastakkain.

Laukun hihna

Mittaa ja leikkaa pala laukun hihnaa koossa 140 cm. Voit halutessasi kiinnittää koristenauhan silittämällä sen kiinni laukun hihnaan käyttämällä välissä vliesofixnauhaa. Koristenauha voidaan myös ommella kiinni. Ompele hihna kiinni laukkuun kuvan mukaan. Pujota hihnaan kaksi säätösolkea, anna n. 40 cm olla kaksinkerroin.

Toinen pääty

Ompele toiseen päätyyn pieni palanen hihnaa, kuvan mukaan. Kiinnitä säätösolki tähän kuin kuvassa, ennen kuin ompelet hihnan kokonaan kiinni laukkuun.