Virkatut pääsiäismunat ja kananmunanlämmittimet

Muovisten tai pahvisten kananmunien kääriminen on hieman hankalaa, mutta jos olet pätevä virkkaaja, niin saat itse mallin aikaan. Kun olet päässyt jonkin matkaa asetat kananmunan virkatun työsi päälle josta näet pitääkö sinun lisätä/vähentää tai jatkaa samalla silmukkamäärällä. Tässä näytämme miten valmistat päällisen yhdelle muovimunalle koossa 60 x 45 mm, virkkasimme sen Järbon virkkauslangalla 8/4 ja käytimme virkkuukoukkua nro 3. Pidä mielessä; -Älä laita kierroksia yhteen, vaan virkkaa ”spiraalissa”. -Käytä merkkiä kierroksen alussa. -Virkkaa kiinteät silmukat molempien silmukoiden läpi.

Tee näin

Kananmuna virkataan päästä pohjaan. Aloita tekemällä kaksi ketjusilmukkaa ja tee ensimmäisen kierroksen kiinteät silmukat toiseen ketjusilmukkaan laskettuna virkkuukoukusta.

Tee näin

Seuraa ohjetta (joka löytyy pdf-muodossa täällä alla) jos se sopii kananmunallesi, säädä kananmunasi muodon mukaan tarpeen vaatiessa. Aseta kananmuna sisään ennen kuin aloitat silmukoiden vähentämisen kierroksella.

Tee näin

Ohjeen kukkiin löydät kirjasta ”100 blommor att sticka och virka” tai netistä.

Tee näin

Jos haluat tehdä kananmunanlämmittimen, virkkaat kananmunan kierrokseen 13 asti, virkkaat kaksi korvaa ohjeen mukaan ja ompelet nämä ”kananmunaan”.