Sulkia metallista, rautalangasta, puusta ja ReLedasta

Tee pääsiäiseksi jotakin uutta ja hauskaa – valmista omia sulkia eri materiaaleista. Voit tehdä kuten tässä, metallista, rautalangasta tai ReLedasta. Katso myös muita vaihtoehtoja kuten virkattu sulka tai sulkia villasta.

Metallisulat

Pysyvällä kynällä piirrät sulan ääriviivat palalle metallifoliota (0,15 mm paksu). Mallin löydät pdf-tiedostosta. Peltisaksien avulla leikkaat sulan irti. Ole varovainen että et vahingoita itseäsi leikatuilla terävillä reunoilla. Muotoilutyökalun avulla vedät sulan keskelle keskiviivan, ja halutessasi myös sivuille. Pyöröpihdeillä muotoilet ”varteen” koukun niin että se voidaan ripustaa.

Sulkia rautalangasta

Leikkaa n. 1 m 0,7 mm paksuisesta rautalangasta. Ota esille pienet pihdit, pyöröpihdit ja lattapihdit. Näiden avulla muotoilet sulan pdf-piirroksen mukaan. Kun olet päässyt koko sulan ympäri, kierrät langan pään kunnolla kuvan mukaan ja leikkaat irti.

Sulka kankaisesta puuvanerista

Leikkaa kaksi sulkaa kankaisesta puuvanerista, liimaa osat yhteen kangaspuoli sisäänpäin, käytä suihkeliimaa. Vaihtoehtoja malleihin löytyy pdf:tiedostosta. Laita väliin pieni silmukka ohuesta metallilangasta ripustamista varten. Polttopiirustuskynän avulla luot kuvioita sulan molemmille puolille. Käytä alhaisinta lämpöä ja ohuinta kärkeä.

Sulkia ReLedasta

Leikkaa malli pdf-tiedostosta, laita se ReLedan päälle ja piirrä ääriviivat ohuella lyjykynällä. Leikkaa saksilla jotka toimivat paksummalle materiaalille. Leikkaa sitomalangasta 50 cm pitkä palanen. Kierrä tästä ”varteen” silmukka ja kierrä narun päät varren ympärille, solmi kiinni.