Petsatut karusellitarjottimet

Karusellitarjottimet valmistetaan kahdesta levystä jonka väliin asennetaan kääntöhela. Kun pidät helaa kädessäsi, voi se näyttää hieman vaikealta asentaa, mutta kun seuraat näitä askel-askeleelta kuvia niin käy se kuin tanssi.

Sahaaminen

Sahaa 2 kpl samanmuotoista palaa, toinen kooltaan 4 cm pienempi. Me käytimme 12 mm paksua koivuvaneria ja pitosahaa. Hio kaikki reunat niin että saat niistä pehmeät ja sileät.

Merkitse ja poraa

Aseta kääntöhela molempien levyjen keskelle. Merkitse reikien paikat ja poraa reiät ruuveja varten.

Iso reikä

Poraa pohjalevyyn isompi reikä n. 10 mm. Tämä reikä tehdään kahden pienen ruuvinreijän väliin.

Kiinnitä kääntöhela

Ruuvaa kääntöhela kiinni pohjalevyn ruuvinreikiin.

Ruuvaa reiän läpi

Aseta pohjalevy jossa kääntöhela, ylälevyn alle. Katso että kääntöhelan reiät osuvat kohdalleen yksi kerrallaan ylälevyyn poratulle isolle reiälle, niin että näet kääntöhelan ruuvinreiät tästä aukosta.

Vie ruuvitaltta tähän isompaan reikään ja ruuvaa ruuvit kiinni, Käännä kääntöhelaa niin että saat esiin seuraavan ruuvinreiän jne.

Petsaa ja koristele

Petsaa tarjottimesi sekä ylä- että alapuolelta. Levitä päälle lakkaa, myös silloin jos käytät lakkapetsiä jossa on jo lakkaa. Lakkaamista tarvitaan näille tarjottimille antamaan lisäsuojaa ja että niitä voidaan pitää puhtaana. Ruskean tarjottimen olemme koristelleet valkoisella poscakynällä lakkaamisen jälkeen. 
Lakatun pinnan päälle suoraan, ei suositella laitettavaksi ruokaa kuten me olemme tehneet. Jos haluat pinnan jolle voidaan asettaa ruokaa, käytä pintakäsittelyyn parafiinioljaa, ei mitään muuta.