Kantoteline polttopuille

Polttopuiden menekki on suuri kun mökkiä pidetään lämpimänä. Tämä teline on helppo rakentaa, se on erittäin vakaa ja helppo kantaa. Telineen design tekee siitä myös sopivan koristamaan useimpia takkoja, kaminoita ja kaakeliuunia.

Sahaaminen

Sahaa seuraavat koot tasohöylätystä listasta 15x69 mm: 4 kpl à 550 mm (A), 1 kpl à 380 mm (D), 2 kpl à 350 mm (E), 2 kpl à 320 mm (F). Sahaa seuraavat koot tasohöylätystä listasta 15x43 mm: 2 kpl à 320 mm (B), 2 kpl à 155 mm (C).

Päädyt

Ruuvaa ja liimaa yhteen 2 kpl A ja C ruuveilla A läpi. Aseta 15 mm paksuinen jäännöspala molempien A väliin jotta väleihin saadaan oikea leveys. Katso että kaikki ruuvit tulevat upotetuiksi. Tee samalla tavalla toinen pääty. Liimaa ja ruuvaa kiinni yksi B molempien A vasten molemmille päädyille.

Pohja

Liimaa ja ruuvaa kiinni molemmat F vasten B. Reiät tulevat niin lähelle F åäätyä että esiporaaminen on välttämätön. Liimaa ja ruuvaa kiinni molemmat E.

Kahva

Sahaa kahva D pistosahan avulla. Liimaa ja ruuvaa kiinni yhdellä ruuvilla molemmista päistä C. Levitä kaikkien ruuvien päiden päälle silotetta, anna kuivua ja hio. Mahdolliset oksat voidaan lakata oksalakalla kahteen kertaan. Pohjamamaalaa, anna kuivua 16 tuntia ja hio kevyesti. Maalaa lopuksi puumaalilla.