Valmista oma riippumatto

Riippumatto on klassikko! Täydellinen laiskoja kesäpäiviä varten. Mutta myös täydellinen DIY-projekti vapaapäiville, kun luomisen ilo vallitsee. Riippumatto voidaan ommella monin eri tavoin. Yksi yleisimmistä on käyttää puulistaa jalkojen ja pään päissä, joihin kiinnität kankaan pitämään sen kireänä.

Poraa

Sahaa kaksi mäntylistaa jotka ovat muutaman sentin piempiä kuin valmiiksi ommeltu matto. Merkitse puulistaan reikien paikat poraamista varten. Kuusi tasaisella etäisyydellä jaettua reikää ovat riittävät. Käytimme 10 mm: n oksaporaa, joka antaa hienot ja tarkat reiät. Upotimme reikiä hieman jotta köyden pujottaminen kävisi helpommin. 

Ompele

Me käytimme vahvaa pellavakangasta jota tavallisesti käytetään huonekalujen kantavissa rakenteissa. Riippumattoa varten tarvitset n. 2 metriä kangasta. Aloita ompelemalla sivut taittamalla ne sisään kaksi kertaa ja ompelemalla kiinni suoraompeleella. Aseta puulistat maton päätysivuja vasten kuvan mukan. Leikkaa kankaaseen n. 10 cm pituiset halkiot ja ompele siksakilla halkioiden sivut. Ompele halkioiden reunoihin vinonauha tai pellavanauha. Taita halkioilla oleva pääty kaksinkerroin niin että saat kanavan jonka sisälle mahtuu puulista, ompele kiinni. 

Köysi

Nyt voit pujottaa puuvillaköyden. Pujota köysi edestakaisin kuvan mukaan, niin että saat neljä silmukkaa. Aseta silmukat yhteen ja vedä köydestä niin että saat niistä yhtä pitkät.

Kierrä

Kierrä yhdellä köydenpäällä muut käydet yhteen silmukoiden alta.

Solmu

Solmi kuvan mukaan. Tee samalla tavalla maton toisen päädyn kanssa. Jos sinulla on valmis rippumattoteline tai paikka kahde puun välissä, on hyvä mitat näiden välit niin että matto mahtuu riippumaan. Ripusta ja nauti!


Trustpilot