Tie-dye tekniikat silkkivärillä

Tässä näytämme kolme värikästä T-paitaa, jotka on värjätty silkkivärillä käyttämällä kolme eri tekniikkaa.

Pese ja kostuta

Pese vaatekappale niin että saat pois kaikki kemikaalit. Ennen värjäämistä vaate kastellaan, jotta väri imeytyisi kunnolla koko kankaalle. Raidallisen kuvion luomiseksi taittelet T-paidan ensin haitaritaitoksilla pitkältä sivulta toiselle sivulle. Aseta ympärille kuminauhat tasaisin välein. Mitä kireämmälle kuminauhat kiinnitetään sitä enemmän jää kankaaseen valkoisia alueita.

Värjää

Sekoita väri yhtä suuri osa vettä (tummemmat sävyt tarvitsevat enemmän vettä 70/30 ja vaaleammat 50/50). Käytä pipettiä, jolla tiputat väriä kankaalle ja annat sen imeytyä. Rullaa koko ”kangasrulla” muovin sisään ja anna vetäytyä muutaman tunnin ajan. Käytä alustana muovia ja paperia, joka imee ylimääräisen värin.

Kierrä

Käytä haarukkaa ja kierrä T-paita yhteen keskeltä.

Värjää pipetillä

Kiinnitä kierrettyyn T-paitaan 4 kuminauhaa kuten kuvassa. Sekoita 6 eri väriä ja tiputa väriä kankaalle pipetillä, käännä ja värjää myös toiselta puolelta. Käytä alla paperia ja vaihda se usein, jotta väriä ei pääse valumaan. Aseta T-paita muovipussiin ja anna vetäytyä muutaman tunnin.

Kaari

Taita T-paita keskeltä, piirrä puoliympyrä ja vedä T-paita yhteen piirretylle kaarelle, kiinnitä muutamalla kuminauhalla.

Sateenkaaren värit

Värjää samalla tavalla kuin aikaisemmin tiputtamalla kankaalle väriä. Väri tulee vetäytymään ja leviämään kankaalle ja valkoisia alueita voi syntyä värien väleihin, mutta menevät kiinni, kun värit vetäytyvät kankaalle kunnolla. Anna vetäytyä muovipussissa. Kun T-paita on ollut muovipussissa muutaman tunnin ajan, otat sen ulos ja annat sen kuivua tasaisella pinnalla, älä ripusta ylös kuivumaan koska värit saattavat valua alaspäin. Kuivumisen nopeuttamiseksi on hyvä käyttää alustana verkkoa tai vastaavaa, jossa on ilmareikiä.


Trustpilot