Tarjotin narulla ja köydellä

Luo hieno tarjotin kesän kattauksiin, köydellä ja narulla saat valmistettua hienon tarjottimen, joka sopii täydellisesti antamaan meriaiheista tunnelmaa.

Kierrä puurenkaille lankaa

Kierrä sitomalankaa puurenkaiden ympärille. Me käytimme 16 kpl puurenkaita 48 mm ulkomitalla. Valmiin tarjottimen kooksi tulee n. 31-32 cm. Liimaa lankojen päät puurenkaisiin kiinni ja piilota sauma seuraavan askeleen mukaan, jossa renkaat sidotaan yhteen 6-8 kierroksella sitomalankaa. Solmi sisäpuolelle solmu ja liimaa päät. Yritä saada päät/solmut tarjottimen sisäpuolelle mahdollisimman näkymättömästi ja siististi.

Kierrä köyttä

Kierrä hampex-köyttä (10 mm) kuvan mukaan ja liimaa jokainen kierros kuumaliimalla. Katso että liima ei näy siltä puolelta, joka tulee ylöspäin.

Mittaa ja sahaa

Mittaa sopiva koko asettamalla yhteen sidotut renkaat kahden uloimman köyden väliin päälle, jossa yhdestä paikkaa ne menevät päällekkäin. Päättele tässä mutta anna köyden jäädä paikoilleen koska se myöhemmin jatkaa vielä kierroksen HDF-levyä vasten. Aseta kierretty osa HDF-levyä vasten ja piirrä siihen ulkoreunan ääriviivat. Sahaa pistosahalla tai kuviosahalla.

Liimaa

Liimaa kiinni kierretty köysilaatta levyyn kiinni, tämän jälkeen liimaat renkaat reunaksi, liimaa kahden uloimman köyden väliin. Kun olet liimannut koko rengasreunan kiinni, jatkat liimaamalla köysi yhden kierroksen lisää, joka peittää HDF-levyn reunan. Päättele ”ohentamalla” köysi. Leikkaa köydestä osa irti, polta pää niin että se ei pääse hapsuuntumaan ja liimaa se siististi reunaa vasten.
On hyvä pitää mielessä, että renkaista valmistettu reuna on vain koristeellinen reuna, se ei kestä nostamista.


Trustpilot