Puutarhapeli Heitä renkaita

Tämän perinteisen pelin voit valmistaa itse pyörösauvoista ja tasohöylätystä listasta, koristele vielä polttopiirretyillä numeroilla ja vahaa puu mehiläisvahalla.

Sahaa

Sahaa kaksi 55 cm palaa tasohöylätystä listasta (7130-2289) ja merkitse keskikohta ja aseta toinen lista toisen päälle, merkitse reunat. Tee näin molemmilla listoilla. Sahaa urat hienohampaisella sahalla listan puoleen väliin ja käytä talttaa ja vasaraa ja työstä vako kuvan mukaan. Tee näin molemmille listoille. Hio hiomapaperilla.

Poraa

Asenna yhteen ristiin, merkitse keskikohta ja poraa reikä ylimmän listan läpi.

Tikut

Merkitse ja poraa reikä 7 cm päähän molemmista päistä sekä yksi reikä jokaisen ulkoreiän ja keskireiän väliin. Reikiä tulee lopuksi olla 9:lle tapille. Käytä poraa joka on pyörösauvan kanssa saman kokoinen. Me käytimme 19 mm pyörösauvaa ja 19 mm oksaporaa. Poraa n. 1 cm verran niin että tapit pysyvät vakaasti, mutta älä poraa listan läpi. Ainoastaan keskireikä on läpiporattu.  

Polta

Tulosta malli numeroille ja siirrä ne listoille. Käytä polttomerkintäkynää ja polta numerot puuhun.

Vahaa ja kiinnitä tapit

Sahaa kahdesta pyörösauvasta 9 tappia, 1 kpl 25 cm pitkä ja 8 kpl 15 cm pitkiä. Vahaa tapit ja listat mehiläisvahalla kestävämmän pinnan takaamiseksi ja kiinnitä tapit reikiin.

Renkaat

Jokaiselle rankaalle tarvitset 40 cm köyttä (6411-6336) teippaa kaksi teippiä köyteen ennen kuin katkaiset sen teippien välistä. Polta päät niin että köysi ei pääse purkautumaan. Sulata päät yhteen renkaaksi. Kun sauma on jäähtynyt, kiinnität sauman päälle teipin ja tämän päälle kierrät vahattua puuvillalankaa päätteeksi. Valmista 3-5 rengasta.

Kauppakassi

Säilytä peliä kauppakassissamme 8536-0000, helppo kantaa mukana ja peli on yksinkertainen asentaa yhteen.


Trustpilot