Ongintaa lasten synttäreille

Kokeile kalaonnea lasten synttäreillä. Hienoja värikkäitä huopakaloja ongitaan koukussa olevalla magneeteilla.

Piirrä malli ja ompele

Piirrä kalamalli kaksinkertaiselle huovalle, ompele jättämällä n. 5 mm saumavara ja n. 5 mm ompeleilla. Jätä pyrstöön aukko.

Leikkaa irti, täytä ja liimaa

Leikkaa kala irti piirretyn mallin mukaan. Leikkaa silmät valkoisesta ja mustasta huovasta, liimaa nämä yhteen ja liimaa silmät kalan molemmille puolille, anna kuivua. Aseta kalan sisään metallinen laatta (voit myös käyttää ruuvia, mutteria tai jotakin muuta, joka kiinnittyy magneettiin), katso että saat sen kalan suun kohdalle. Täytä kala vanulla. Ompele kiinni.

Onkivapa ja koukku

Ompele koukku kaksinkertaisesta huovasta ja aseta sisään powermagneetti ennen kuin ompelet sen kiinni. Samalla kun ompelet koukun, ompelet kiinni myös siiman, joka tässä on makraméelangasta. Nyt ei muuta kuin onkimaan. Ompele kaloja eri väreissä, anna joka värille omat pisteet tai merkitse kaloihin pistemäärä. Valmista useampi onki niin lapset voivat onkia yhdessä.

Pussi

Olemme lisäksi ommelleet vielä tällaisen käytännöllisen pussin kaloille, käytimme puolipellavakangasta, sinistä puuvillakangasta sekä vliesofixiä.


Trustpilot