Melonisaippuat

Valmista omia, kesäisiä melonintuoksuisia saippuoita!

Saippuaa, väriä, siemeniä ja tuoksua

Sulata kirkasta saippuamassaa, värjää roosalla ja punaisella saippuavärillä. Sekoita sulan saippuamassan joukkoon unikon tai chiasiemeniä sekä muutama pisara melonituoksua.

Valumuotti

Kaada sula massa muottiin, voit käyttää tällaista muovilaatikkoa tai puhdistettua tetrapakkausta jossa on vahattu sisäpinta. Sekoita massaa ennen kuin se ehtii jähmettyä jotta saat siemenet koko saippualle, muuten ne uppoavat pohjaan.

Kerros kerrokselta alkoholilla

Anna ensimmäisen kerroksen jähmettyä. Sulata hieman valkoista massaa, suihkuta pinnalle alkoholia ennen kuin lisäät valkoisen kerroksen päälle. Anna jähmettyä, sulata kirkasta saippuamassaa jonka värjäät vihreäksi. Suihkuta valkoisen kerroksen päälle alkoholia ennen kuin kaadat vihreän massan päälle. Voit päätteeksi sekoittaa vielä vaaleanvihreää massaa (sekoita valkoista massaa vihreään). Alkoholi pitää eri palat kiinni toisissaan, jos alkoholia ei käytetä on vaarana että palat eivät pysy kiinni leikkaamisen aikana.

Leikkaa

Leikkaa saippua terävällä veitsellä.

Muotoile

Leikkaa siivut kolmion muotoisiksi melonipaloiksi. Jäljelle jäävät saippuapalat voidaan sulattaa ja valaa uudelleen. Kun saippuassa on käytetty tuoksua, sulata massa vesihauteessa. Massa jossa ei ole tuoksua voidaan sulattaa mikrossa. Jos sulatat tuoksuista massaa mikrossa, voi tuoksu palaa ja massa menee pilalle.


Trustpilot