Makrameehihna joogamatolle

Aina on yhtä ihanaa saada rentouttava hetki ruohikolla, joogamatolla, retkipeitolla tai aurinkotyynyllä. Tee näille om kantohihna, makrameelangasta, joka sopii kesään niin hyvin.

Aloitus

Leikkaa 2 makrameelankaa jotka ovat 4 metriä pitkiä. Solmi molemmat lyhyet langat toiseen puurenkaaseen käyttämällä ns. estesolmua. Katso että saat molempien lankojen päät samanpituisiksi.

Aloita solminta

Leikkaa pitkä lanka joka on n. 17 m. Jos käytät paksua makrameelankaamme, jää kerään näin paljon lankaa kun kerästä on otettu 8 metriä lyhyimmille langoille. Solmi pitkä lanka heti estesolmujen alle niin että lankojen päät ovat samanpituiset. Anna solmun jäädä takapuolelle. Nyt aloitat kaksoistasosolmujen solmimisen. Täältä näet miten se tehdään.
Solmi solmuja kunnes sinulla on 180 cm pituinen punos.

Puurenkaat

Pujota punos puurenkaan läpi kuten kuvassa. Pujota punokselle vielä toinen puurengas. Neljä langanpäätä, joissa on solmut, pujotat viimeiselle puurenkaalle. Käännä takaisin ja aloita kiertämällä kaksi pitkää lankaa kaikkien ympärille, katso oheisesta kuvasta.

Päättely

Kun kaikki pysyvät kunnolla kiinni, solmit solmun. Voit vielä pujottaa puukuulan, jos haluat, solmi vielä yksi solmu ja avaa lankojen päät tupsuksi. Leikkaa neljä takapuolella olevaa langanpäätä irti. Nyt hihnasi on valmis!


Trustpilot