Maalaa kesän lehdillä

Luo fantastisia kuvioita kesän lehdillä. Tässä olemme luoneet taulun ripustettavaksi seinälle, mutta samaa tekniikkaa voidaan käyttää esim. puulle ja kankaalle. Mukauta sopiva väri materiaalin mukaan.

Ensimmäinen kerros lehtiä

Aloita maalaamalla kanvaasiarkki, kangastaulupohja tai maalauskangas mustalla akryylivärillä, anna kuivua. Maalaa lehti vaalealla, peittävällä värillä. Laita lehti väripuoli mustaa pintaa vasten. Paina lehteä pintaa vasten suojapaperilla ja kumitelalla. Peitä koko pinta lehtikuvioilla. Me käytimme ruotsinpihlajan lehteä, joka on erittäin kestävä. Pystyimme käyttämään samaa lehteä koko pinnalle ja vaihdoimme kerrosten väleissä. Anna kuivua.

Laseeraus

Peitä koko pinta vihreällä, läpikuultavalla värillä. Väriä voidaan tarvittaessa ohentaa vedellä. Me käytimme vihreää väriä phtatalo green.

Useampi kerros

Jatka työskentelyä, kerros kerrokselta. Voit saadaksesi erittäin vaaleita lehtiä käyttää valkoista peittävää väriä, jonka seuraavassa kerroksessa laseeraat sopivalla läpikuultavalla värillä. Työskentele myös eri väreillä jotka vain maalaat lehdelle.

Viimeinen kerros

Kun olet valmis viimeisen kerroksen kanssa ja se on kuivunut, voit tehdä varjoja lehden kahdelle puolelle. Ole tarkkana, että saat varjon samalla puolelle joka lehdessä. Me käytimme mustaa ink väriä jota ohensimme vedellä.

3D-lakka

Loppuviimeistelynä levitimme lehtien päälle vielä 3D-lakkaa. Tätä lakkaa voidaan myös laittaa lehdille pienillä täplillä kuvaamaan vesipisaroita.

Asennus

Jos olet maalannut taulusi kanvaasiarkille, voit asentaa sen paksulle kansipahville tai HDF-levylle. Jos valitset pahvin voit käyttää suihkeliimaa, jos käytät puukuitulevyä, voit käyttää kirjansidontaliimaa. Purista pinnat yhteen ja pidä puristuksissa kuivumisen aikana.

Kehys

Jos sinulla ei ole sopivaa kehystä voit valmistaa sen itse kehyslistasta. Sahaa kehyslista jiirisahalla. Kulmat tulee sahata 45 asteen kulmissa.

Laske kuinka paljon kehyslistaa tarvitset tällä kaavalla: Kuvan mitta + kehyslistan leveys x 8 = koko kehyslistan menekki.

Esimerkki kuvamitta 300 x 380 mm ja kehyslistan leveys 20 mm. 300 + 300 + 380 + 380 +20x8 = 1520 mm. Laske vielä mukaan n. 10 % hukkamenekki koska jokainen kehyssivu tulee sahata oikeaan kulmaan.

Merkitse kehyslistaan kuvamitan pisin mitta. Tee merkintä kehyhyslistan sisälle siihen paikkaan, johon kuva asetetaan, katso kuvastamme (punainen nuoli). Käytä apuna kääntökulmaa ja merkitse 45 asteen kulmalle viiva. Sahaa viivasta, käytä jiirisahaa.

Liimaa

Kun kulmat on sahattu, hiot pinnat kevyesti. Jos kehys halutaan petsata, tulee tämä tehdä ennen osien liimaamista yhteen, jos maalaat peittävällä värillä teet tämän lopuksi.
Aseta kaksi sahattua listaa kulmapuristimeen. Levitä liimaa molemmille pinnoille ja purista kiinni. Ota puristin irti, kun liima on kuivunut. Liimaa muut kulmat. Hio kulmat niin että saat niistä tasaiset ja hienot.


Trustpilot