Lyhtyjä papier maché tekniikalla

Luo hempeitä, kauniita lyhtyjä kukkakuvioilla.
Me olemme valmiin papier machémassan sijasta käyttäneet silkkipaperia ja tapettiliisteriä. Jos käytät valmista massaa, saat tuloksesta karkeamman ja transferkuviot vaihdetaan kuivattuihin kukkiin, jotka liimataan lyhdyn päälle.

Silkkipaperi, ilmapallo ja tapettiliima

Puhalla ilmapallo haluamaasi kokoon, jonka kokoiseksi haluat lyhtysi ja solmi kiinni. Sekoita tapettiliima pakkauksen ohjeen mukaan ja revi silkkipaperista paloja. Aloita asettamalla kerros silkkipaperipaloja ilmapallon päälle ainoastaan kostuttamalla vedellä ja tämän jälkeen jatkat seuraavan kerroksen kanssa sivelemällä päälle tapettiliimaa.
Sivele liimaa ja aseta paperipaloja n. 4–6 kerrosta.

Transferarkki

Koristele transferarkkikuvilla, leikkaa kuvio irti, laita veteen muutamaksi sekunniksi, kunnes suojapaperi irtoaa kuvasta ja siirrä se lyhdylle. Voit myös käyttää tuoreita tai kuivattuja kukkia ja lehtiä.

Silkkipaperi

Koska transferarkki on kiiltävä, sivelet päälle kerroksen silkkipaperia, jotta saat hieman pehmeämmän ja hienomman vaikutelman lyhdyllesi. Anna kuivua kokonaan 1–2 vuorokautta.

Ilmapallo

Pistä ilmapalloon reikä, anna sen tyhjentyä ilmasta ja poista se varovasti lyhdyn sisältä. Laita sisälle valoköynnös tai LED kynttilä. ÄLÄ KOSKAAN laita näiden paperilyhtyjen sisälle oikeaa kynttilää. Nämä lyhdyt voidaan myös ripustaa ylös, tuolloin teet kolme pientä reikää reunaan ja kiinnität narun. 


Trustpilot