Korukulho ilmakuivuvasta savesta

Muotoile yksinkertaisia korukulhoja/vateja ja koristele helppoja kasvokuvioita rullatuista savipitkoista. Käytä keramiikkasavea ja polta valmiit kulhot keramiikkauunissa tai tee kuten me, käytä ilmakuivuvaa savea.

Kaulitse

Kaulitse palanen savea sopivan paksuiseksi (6–10 mm). Jotta saisit saven saman paksuiseksi joka puolelta, suosittelemme että asetat puulistan tai pari kirjaa saven molemmille puolille ja annat kaulimen päät kulkea näiden päältä kaulitsemisen aikana. Leikkaa veitsellä kulhon/vadin muoto. Rullaa savesta tasaisen paksu pitko, jonka kiinnität reunaan kuvan mukaan. Naarmuta reuna ja kostuta sitä vedellä niin pitko tarttuu paremmin.

Muotoile kasvot

Rullaa pitkoja ja kiinnitä vadille samalla tavalla kuin reuna. Käytä veitseä reunan naarmuttamiseen, vettä ja muotoilutyökaluja pitkojen tasoittamiseen ja kiinnittämiseen. On myös hyvä käyttää sivellintä ja vettä saumojen tasoittamiseen.

Pyöreä kulho

Pyöreän kulhon valmistamiseen kaulitset palan savea, leikkaat pyöreän muodon ja asetat sen syvään lautaseen laittamalla väliin puuvillankankaan. Savi tarttuu helposti lautaseen, tämän vuoksi on hyvä käyttää puuvillakangasta välissä niin saat sen helposti irti. Koristele kulho samalla tavalla kuin aikaisemmat työt, anna sen olla lautasessa koristelun aikana ja anna sen kuivua hitaasti ja sen verran että se on vakaa ennen kuin poistat sen lautasesta. Anna saven kuivua hitaasti halkeamien välttämiseksi. Hio terävät reunat ja puhdista kostealla sienellä. Kestävämmän pinnan takaamiseksi voidaan pinta lakata askartelulakalla.


Trustpilot