Kirjamerkkejä kesän lukuhetkiin

Kesän lähestyessä on aika levähtää riippumatossa tai rantatuolissa kirjan kanssa. Tuolloin sopii täydellisesti kirjamerkki meriaiheisella akvarellilla. Valmiit teokset on hyvä laminoida niin ne kestävät vettä ja tuulta.

Teippi

Teippaa arkki akvarellipaperia kovalle alustalle maalarinteipin avulla. Jaa arkki neljään kapeaan osaan.

Inktense Paint Pan

Jotta oppisit tuntemaan akvarellivärisi, on hyvä ensin maalata värikartta kaikista väreistä.

Ranta

Aloita levittämällä runsaasti vettä siihen arkin osaan, jonka maalaat ensin. Parilla sävyllä okraa, ruskeaa ja oksidinpunaista maalaat ”rannan”.

Meri

Aloita lisäämällä runsaasti vettä siihen paikkaan arkkia, jonka maalaat ensin. Maalaa vaaleansinisellä pohjavärillä ”mereksi”.

Lisää sinisiä sävyjä

Työskentele usealla sinisellä ja turkoosilla värisävyllä vaaleansinisen taustan päälle, ennen kun se on kuivunut kunnolla.

Valkoista vaahtoa

Valkoisella värillä maalaat ohuita valkoisia viivoja, epäsäännöllisesti. Jatka tuputtamalla valkoista väriä niin että se näyttää vaahdolta.

Pienet pilkut

Päättele maalaus ripottelemalla pieniä pilkkuja rannalle ja veteen eri väreissä. Anna kuivua kunnolla. Poista teippi, jos akvarellipaperi on kupruinen ja epätasainen, voit silittää sen silitysraudalla vähällä lämmöllä, paperin takapuolelta. Kun arkki on leikattu neljään osaan, voit laminoida niin saat niistä kestäviä.


Trustpilot