Batiikkivärjäys – suihkeväreillä

Batiikkivärjäys on hauskaa. Päästä ajatukset ja värit irti ja yllätä itsesi tuloksella! Suihkemaali tekee värjäämisestä helpompaa, nopeampaa ja hauskempaa! Batiikkivärjäys on hauskempaa yhdessä, erinomainen kesäaktiviteetti kesäkekkereihin ulkona!

Pese

Aloita tarkistamalla että värjättävät vaatekappaleet ovat puhtaita ja kuivia. Rypistä paita yhteen niin että saat siitä pallon kuten kuvassa.

Pallo

Vedä päälle tavallisia kuminauhoja pitämään pallon kasassa. Perinteisessä batiikkitekniikassa käytetään naruja niihin paikkoihin joihin ei haluta värin tarttuvan. Suihkeväri ei imeydy yhtä syvälle kankaaseen, mutta tässä voidaan sen sijaan rypistää kangas useamman kerran.

Suihkuta

Samalle vaatteelle voidaan halutessa käyttää useampaa väriä yhtä aikaa. On hyvä pitää mielessä että keskenään sekkoittuvat värit muodostavat uusia värejä. Suihkuta rypistetty vaate niin että koko pinta peittyy, tässä olemme käyttäneet kahta väriä eri paikkoihin. Värin suihkuttaminen on hyvä tehdä ulkona, ja voit vielä käyttää pahvia suojana alla. 

Kierrä ja suihkuta

Ota kiinni vaatteesta keskeltä ja kierrä se ympyrälle kuvan mukaan. Suihkuta päälle ensimmäisellä värillä.

Suihkuta toisella värillä

Käännä vaate varovasti ympäri ja suihkuta toinen puoli toisella värillä.

Kierrä ja suihkuta

Kierrä vaatetta muutama kierros ennen kuin suihkutat väriä, käännä ympäri ja suihkuta toinen puoli.

Taita ja suihkuta

Taittele vaate paketiksi tasaisesti edes takaisin jonka kiinnität kuminauhoilla.

Kuivaa ja kiinnitä

Batiikkivärjäys suihkevärillä on hauskaa kesäpuuhaa, jonka voi tehdä yhdessä ulkona, ja joka kerta on yhtä jännää nähdä tulos paketin avaamisen jälkeen…

Ripusta vaatteet kuivumaan ennen kuin kiinnität värin vielä lämmön avulla. Tämä tehdään helpommin keittiöuunissa kiertoilmassa 150 asteessa 8 minuutin ajan. Pese vaate vielä koneessa 40 asteessa.


Trustpilot