Tammenterhoja puumunista

Lokakuu on tammenterhojen sadonkorjuun aikaa, ainakin jos haluat kasvattaa niitä maljakossa talven aikana. Tammenterhot ovat kiehtovia, tarkemmin katsottuna näkee pähkinän raidat ja pikkuhatun ruudulliset nupit. Muoto muistuttaa munaa ja siitä syntyi idea tähän koristeeseen.

Petsaa

Taivuta metallilangasta pieni silmukka, josta voit pitää kiinni munan maalaamisen aikana. Harjasiveltimen avulla maalaat päälle lakkapetsiä, useamman kerroksen, kunnes olet tyytyväinen värisävyyn. Me käytimme mahongin sävyä. Anna kuivua.

Varsi

Mene luontoon ja etsi sopivan kokoinen oksa. Leikkaa siitä pieniä paloja, hieman pitempiä kuin tarvitaan. Leikkaa palan toinen pää vinoon. Liimaa oksapala munan reikään kiinni varreksi, käytä liimapistoolia.

Hattu

Ota esille lanka, joka sopii väriltään tammenterholle. Me käytimme lankaa Mellanraggi värissä ”Barn House”. Kiinnitä se kuumaliimalla samalla kun kierrät sen puumunan ympärille niin että se peittää riittävästi. Leikkaa lanka, kun olet tyytyväinen. Leikkaa varsi hieman vinoon ja kasta se lakkapetsissä niin saat pois tuoreen leikkauspinnan. Näitä ”tammenterhoja” voit käyttää koristeena pöydällä, kranssille tai ripustettavaksi.


Trustpilot