Tähdenkirkas kynttilänjalka

Kaunis kynttilänjalka joka vie ajatukset tähdenkirkkaisiin talviöihin. Rungoksi voit käyttää ajopuun palasta tai puulautaa. Jos käytät ajopuuta, katso että sen pohja on tasainen niin että se seisoo vakaasti. Puulaudan suuntaa antava mitta on 10x30 cm, mutta voidaan halutessaan käyttää myös isompaa. Kuparilangan ja tähtien koko mukautetaan puunpalasen koon mukaan.

Lataukset

Tee näin

Liimaa kiinni kynttilänpitimet joissa kynttilähylsyt sisällä, puunpalasen etureunaan, n. 2 cm reunasta. Tee puunpalaseen reiät, molempiin takakulmiin, käytä apuna naskalinterää, näihin reikiin liimataan lopuksi kuparilanka. Katso että kynttilöiden liekit eivät yllä koskettamaan tähteä tai kuparilankaa, koska ne voivat värjääntyä. Leikkaa mallin mukaan pellistä irti iso tähti ja 4 kpl pieniä tähtiä.

Tee näin

Tee reikä ison tähden yhteen kärkeen, käytä apuna vasaraa ja naskalia tai reikäpihtejä. Leikkaa palanen vahvemmasta kuparilangasta, 66 cm. Kiinnitä pieni palanen ohutta kuparilankaa tähden reikään ja tee siitä ripustussilmukka. Pujota tähti vahvalle kuparilangalle. Taivuta kuparilanka kaareksi ja kiinnitä langan päät puunpalasessa oleviin reikiin. Liimaa jokaiseen kynttilänpitimeen pieni tähti.