Seinäkoriste makrameesta

Useimmat meistä ovat jonkun kerran solmineet makrameeta, jos ei muualla niin ainakin koulun käsityötunnilla. Osastossa ”Vinkkejä ja ohjeita” löydät ohjeen jossa neuvomme miten makramésolmuja tehdään ja muita solmuja jotka on hyvä osata. Näitä voit tämän jälkeen vaihdella ja kehittää loputtomiin. Mitään valmista kuviota et välttämättä tarvitse, kun olet oppinut eri solmut, voit inspiroitua erilaisista töistä joita näet ja nopeasti huomata mitä solmuja on käytetty yhdessä. Vaikeinta työssäsi voi olla tietää, miten pitkiä lankojen tulee olla…useasti tarvitset enemmän kuin luulet. Laske neljä kertaa työsi pituus, keskitiheään solmittu makrameekuvio. Hyvä tietää; ohut lanka on riittoisampaa kuin paksu, mittaa, testaa solmuja, tee uudelleen ja tee oikein.

Tee näin

Leikkaa tarvittava määrä lankoja. Työhömme on käytetty 22 lankaa, keskellä olevat langat tulee olla pitempiä koska niihin solmitaan enemmän solmuja. Solmi langat kuvan mukaan esim. pyörösauvalle, oksalle, sarvelle ym.

Tee näin

Aloita tekemällä makrameesolmuja suoraan sauvan alle kaikkiin lankoihin.

Tee näin

Seuraavalle ”riville” solmit makrameesolmuja mutta jätät molemmin puolin kaksi uloimpaa lankaa solmimatta. Tämä tarkoittaa että vaihdat lankoja joilla solmit solmut.

Tee näin

Jatka näin kunnes solmit työhösi vain yhden solmun. Nyt aloitat lisäämällä solmuja jokaiselle riville, samalla tavalla kun vähensit. Katso että et vedä lankoja ja solmuja liikaa. Solmujen tulee muodostaa seisovan neljäkkään muodon. Anna työn riippua seinällä, niin että näet miten se laskeutuu.

Tee näin

Kun työsi on haluamasi pituinen, olet valmis. Me valitsimme päättää työ leikkaamalla langat ja pujottamalla puukuulia työn alareunaan.