Säilytyslaatikko vanerista

Säilytystilaa ei koskaan voi olla liikaa. Vanerista voidaan valmistaa tarvittavan kokoisia laatikoita. Voit esimerkiksi räätälöidä sopivan kokoisia säilytyslaatikoita lasten leikkihuoneeseen, oma laatikko jokaiselle leikkikalulajille, näin käy iltasiivouskin kuin tanssi.

Sahaus

Mittaa ja sahaa 12 mm paksuisesta vanerista mallin mukaan; pohja 36 x 36 cm, kaksi sivua 34 x 24 cm. Sahaa neljä pientä neliötä 50 x 50 mm, joita käytetään renkaiden kiinnittämiseen, tai pieniksi ”jaloiksi”. Käytä sahaamiseen pistosahaa. Hio reunoja hieman, jotta saat niistä siistit ja pehmeäreunaiset.

Yhteenasennus

Kun asennat laatikon yhteen, käytä Spax puuruuveja ja upotusporaa, näin saat siistin tuloksen. Ruuvaa yhteen yksi leveämpi sivu kahden lyhyemmän sivun kanssa. Tämän jälkeen ruuvaat kiinni jäljellä olevan leveän sivun. Ruuvaa pohja kiinni altapäin, niin että siitä tulee kuin kansi sivujen alareunojen ylle. Liimaa yksi palikka jokaiseen kulmaan, anna kuivua. Ruuvaa kiinni rengas jokaiseen palikkaan. Nyt voit jatkaa laatikkoasi koristelemalla/maalaamalla. Me käytimme laatikon koristelemiseen harmaata petsiä sekä mustia vinyylikirjaimia.