Neulottu kranssi

Neulomalla ”päällys” ikävälle styreenikranssille, saat siitä hienon rungon kranssille jonka voit koristella vuodenajan ja juhlan mukaan. Tässä näytämme miten se voidaan koristelle, mutta kuten yleensä sanomme, ainoastaan mielikuvituksesi asettaa luomisellesi rajansa.

Neulo suorakulmio

Pyöröpuikkojen tai tavallisten puikkojen nro 7 avulla neulot Lovikka-langalla edest takaisin n. 19 silmukkaa. Neulo yksi kokonainen kerä. Renkaan ympäryysmitta on 30 cm.

Ompele yhteen

Aseta kranssi neulootun suorakulmion päälle ja ompele se yhteen kranssin ympärille kranssin takaosaan.

Sauma

Vedä neulottua putkiloa niin että lyhyet sivut voidaan ommella yhteen. Käytä ompelemiseen kovaa narua tai lankaa joka ei voi mennä rikki.

Koriste 1

Nyt on koristelemisen aika. Tässä olemme käyttäneet tonttua ja hienoa nauhaa kaarnan kuviolla. Kirjoita teksti pienelle puukyltille posca-kynän avulla. Kiinitä koristeet niiteillä, neuloilla tai liimalla

Koriste 2

Tässä olemme käyttäneet erilaisia sieniä ja käpyjä ja ruudullista nauhaa.

Koriste 3

Tässä on syksyinen kranssi jossa on söpö lintu, ruosteinen lehti ja nauha huurteisilla lehdillä. Tässä olemme myös kirjoittaneet tekstin puukyltille posca-kynän avulla.

Koriste 4

Vielä yksi kranssi jouluksi, ruosteisilla tähdillä ja kuusella. Kuivatut appelsiinin suikaleet ja harmaa nauha sopii hyvin lisäksi. Kiinnitä koristeet niiteillä, neuloilla tai liimalla.

Koriste 5

Vielä yksi karanssi syksyyn, tammenterhoilla, pienellä kyltillä ja hienolla nauhoilla jossa syyslehtiä ja kimalletta. Kiinnitä koristeet niiteillä, neuloilla tai liimalla.