Koreja Hampex köydestä ja Raffia langasta

Muutamasta metristä Hampex-köyttä ja muutamasta Raffia kerästä voit saada aikaan koreja, alustoja, mattoja ja laukkuja virkkaamalla narulle Raffialankaa. Näihin kolmeen koriin kului 10 meträ Hampex köyttä ja n. ½ kerä Raffia lankaa.

Aloitus

Aloita virkkaamalla kiinteitä silmukoita hampex köyden ympärille raffialangalla n. 4 cm.

Rengas

Kierrä köyden pää kuvan mukaan ja virkkaa yksi piilosilmukka ensimmäiselle silmukalle.

Pohja

Jatka virkkaamalla kiinteitä silmukoita köyden ympärille. Vie virkkuukoukku käyden alta kun haet langan ja vie se ketjusilmukan läpi edelliseltä kierrokselta. Ensimmäiselle kierrokselle voit virkata 2 kiinteää silmukkaa jokaiseen edellisen kierroksen silmukkaan. Tämän jälkeen virkkaat asteittain 2 silmukkaa joka toiseen edellisen kierroksen silmukkaan, seuraavalla kierroksella joka kolmanteen ym. Katso että pohjasta tulee tasainen ja säädä lisäämistä tarvittaessa.  

Pohjan päätteleminen

Kun pohja on toivomasi kokoinen, jatkat reunalla. Tämä virkataan ilman että lisäät silmukoita, vaan sen sijaan virkkaat kiinteän silmukan jokaiseen silmukkaan pohjakierrokselle ja samalla yrität saada köyden pohjan viimeisen kierroksen päälle.

Reuna

Nyt samalla virkkaat jokaisen kiinteän silmukan edellisen kierroksen molempien silmukoiden läpi. Jatka näin kunnes olet saanut reunasta toivomasi korkean.

Päättely

Katso että päättelet työn siihen paikkaan johon päätit pohjavirkkauksen. Kiinnitä köyteen palanen maalarinteippiä. Leikkaa köysi vinosti hyvillä saksilla. Jatka virkkaamalla kiinteitä silmukoita kunnes olet päässyt köyden pään ohi. Virkkaa piilosilmukoita kahteen seuraavaan silmukkaan ja pujota langanpää korin sisäpuolelle. Raffialangan pää voidaan myös liimata korin sisälle kiinni, käytä tähän puuliimaa.