Ikkunasuoja rottinkiverkosta

Rottinkiverkkoa esiintyy sisustuslehdissä useammin ja enemmän. Ei ainoastaan suosittuna lämpöpatterinsuojana, vaan nyt löytyy tälle useampi käyttöalue. Tässä nikkaroimme ikkunalaudalle pienen näkö/aurinkosuojan.

Sahaa

Päätä kehyksiin käytettävän listan koko. Me valitsimme mäntylistan 15x21 mm. Päätä kehyksien koko. Kehyksiemme ulkomitta on 20x30 cm (sisämitta 16x26 cm). Sahaa listasta palat 45 asteen kulmassa, 6 kpl 20 cm pituisia ja 6 kpl 30 cm pitkiä. Käytä sahaamiseen jiirisahalaatikkoa sekä japanilaista käsisahaa tai jiirisahaa. Sahauspinnat voidaan hioa tarvittaessa.

Aseta kehykset yhteen

Käytä apuna kulmakiristintä ja levitä hieman puuliimaa yhdelle sahatulle pinnalle, kiinnitä yksi pitkä ja yksi lyhyt lista yhteen kulmakiristimellä. Anna liiman kuivua kunnolla. Tee samalla tavalla kaikkien listojen kanssa ja aseta listojen kulmat yhteen kaksi ja kaksi kolmelle kehykselle, näissä käytät apuna kulmakiristintä samalla tavalla kuin aikaisemminkin.

Rottinkiverkko

Kuudesta kehyksestä otat kolme ja poistat taltan avulla hieman listan sisäreunojen paksuudesta, 3 mm syvältä ja 7 mm sisään. Leikkaa rottinkiverkosta kolme palaa, n. 15 mm suuremmat kuin kehyksien sisämitta (n 175 x 273 mm). Mikäli verkko on erittäin jäykkää ja rullautuu, voit asettaa ne ensin haaleaan veteen tunniksi tai pariksi. Kiinnitä rottinkiverkko kehyksiin sinkiläpistoolilla. Katso että sinkilät pysyvät kunnolla kiinni. Liimaa ”tyhjät” kehykset rottinkiverkkokehyksien päälle. Ole tarkkana, että saat kehyksien ulkoreunat täysin tasaisesti.

Saranat

Ruuvaa saranat kiinni (25x20 mm), niin että voit taittaa suojan sivut yhteen, katso kuvasta (kuten haitari).