Hienoja ruukkuja puusta

Kukkatikuista, helmilistasta ja puukuulista voit tehdä hienoja ruukkuja ja vaaseja eri tyyleissä. Käytä vanhoja lasi- ja säilykepurkkeja, pahviputkia ym. ja luo jotakin kaunista vanhoista tavaroista. Lopuksi voit käsitellä puutikut ja kuulat mehiläisvahalla joka antaa puulle pehmeän ja lämpimän pinnan.

Korkea vaasi

Pitkän mallinen oliivien lasipurkki, voidaan piilottaa sahatulla pahviputkella. Mittaa putken ympärysmitta mittanauhalla ja mittaa ja aseta kukkatikkuja sen verran että ne riittävät ympärille.  

Suorassa

Katso että saat tikut mahdollisimman suoraan putkea vasten piirtämällä putkeen suora viiva.

Liimaa

Liimaa kukkatikut pahviputkeen liimapistoolilla ja kuumaliimalla. Sahaa tikuille suora reuna tai anna niiden olla epätasaiset, päätät itse mikä niistä on sinusta hienoin.

Ruukku puukuulilla

Tässä valmistimme lasivaasille ”päällisen”. Pujota riittävän monta puukuulaa kuminauhalle ja solmi renkaaksi. Valmista niin monta rengasta kuin tarvitset lasivaasin pituudelle. Levitä kuulille mehiläisvahaa pehmeällä liinalla. Pujota renkaat lasivaasin ympärille.

Säilykepurkki helmisauvoista

Maalaa säilykepurkki valinnaisella värillä, se tulee näkyviin sauvojen väleissä. Anna kuivua kunnolla. Sahaa helmisauva sopivan pitkiksi paloiksi. Hio päät. Liimaa sauvat kiinni kuumaliimalla. Levitä päälle mehiläisvahaa pehmeällä liinalla.