Amppelit makrameella

Erilaisia amppeleita olemme nähneet viime aikoina ja tässä saat lisää inspiraatiota. Meillä on nyt makramélankaa 20 eri värissä. Me olemme tässä käyttäneet kolme väriä eri amppeleille. Voit käyttää erilaisia makramesolmuja ja miten näitä tehdään näet tästä filmistä: https://www.youtube.com/watch?v=c6LFFw0QZ_w

Tee näin

Aloita pyöreällä metallirenkaalla, johon solmit kiinni neljä tai kahdeksan makramélankaa ja taitat ne keskeltä. Lankojen pituus riippuu siitä miten pitkän amppelin haluat ja kuinka monta solmua tulet tekemään. Kun me teimme tämän harmaavihreän amppelin, niin käytimme 7 metrin pituisia lankoja joista jäi hyvin lankaa jäljelle. Pidä kaikkia lankoja yhdessä ja laita yksi langanpää renkaan ylle ja tämän jälkeen renkaan alle n. 10 cm silmukaksi. Kierrä langalla kaikkien lankojen ympäri niin pitkästi kuin haluat. Pujota lankojen päät silmukasta läpi ja vedä ylhäällä olevasta langanpäästä. Leikkaa pois kaikki ylimääräiset langanpäät.

Tee näin

Solmi lankoihin ne solmut jotka haluat alas ruukkuun tai pujota kuulia ja sijoita ne solmimalla solmut kuulan alle ja päälle.

Tee näin

Solmi makramésolmuja niihin lankoihin joihin ruukku asetetaan, katso että muodostuu verkko ottamalla lankaa kahdesta ylemmällä olevasta eri solmuista, katso kuvaa. Kerää kaikki langat yhteen ja tarkista että ruukku pysyy verkossa. Voit joko solmia ison solmun tai päätät samalla tavalla kuin aloitit. Voit jättää niin pitkät langat riippumaan kuin itsestäsi on hienoa.