Koruja Fimo Leather Effect savesta

FIMO Leather Effect on notkea ja helppotyöstöinen polymeerisavi korujen valmistukseen, pienoismalleihin ja paljon muuhun. Värit ovat sekoitettavissa keskenään ja voit näin saada aikaan monta eri sävyä. FIMO Leather Effect muistuttaa aitoa nahkaa ulkonäöltään ja ominaisuudeltaan ja muuttuu kovetuksen jälkeen taipuisaksi. Savea voidaan kovettamisen jälkeen työstää samalla tavalla kuin nahkaa; leikata, lävistää, ommella ja värjätä.

Marmoroi

Ota isompi palanen neutraalia väriä, kuten valkoinen ja painele se litteäksi. Aseta päälle pieniä erinvärisä paloja. Kaulitse palat kiinni. Käännä valkoinen savi ja aseta päälle värillisä paloja samalla tavalla kuin aikaisemmin. Puristele, vedä ja painele tasaiseksi muutaman kerran kunnes näet että savi on marmoroitunut sopivan verran. Painele savi tasaiseksi kämmenellä, kaulimella tai pastalaitteella.

Lävistä

Käytä lävistämiseen kakkumuottia tai vastaavaa, kuten muovikantta. Jatka muotoilemella savi erilaisiin geometrisiin kuvioihin ja koveta nämä uunissa pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Luo korvakorut

Liimaa yhteen hienoiksi korvakoruiksi, liimaa korvakorun takaosaan korvapiikki tai ripusta korvakoukut niihin osiin joihin olet tehnyt reiät ennen kovettamista.

Marmorointi tummilla sävyillä

Ota isompi palanen neutraalia väriä, kuten ruskeaa ja tasoita se litteäksi. Aseta päälle pieniä erinvärisä paloja. Kaulitse palat kiinni. Käännä ruskea savi ja aseta päälle värillisä paloja samalla tavalla kuin aikaisemmin. Puristele, vedä ja painele tasaiseksi muutaman kerran kunnes näet että savi on marmoroitunut sopivan verran. Painele savi tasaiseksi kämmenellä, kaulimella tai pastalaitteella.

Rullaa

Merkkausrullan ja viivaimen avulla merkitset tulevan rannerenkaan reunat. Me käytimme rannekkeelle kokoa 25x170 mm. Koveta palanen pakkauksen ohjeiden mukaan.

Leikkaa

Kovettamisen jälkeen leikkaat merkittyjen viivojen mukaan. Käytä apuna teräsviivainta ja hyvää katkoteräveitseä.

Ranneke

Liimaa kovetettu savisuikale alumiinirannekkeeseen. Käytä liimapuristimia.

Leimaa

Kaulitse palanen savea, vedä sitä niin että saat esille hieman enemmän nahan rakennetta. Katso että saat siitä n. 23 cm pitkän ja 5 cm leveän. Aseta palanen leivinpaperille. Paina saven päälle leimasimella. Paina kevyesti, jotta leimasimen reunat eivät painaudu saveen asti. Koveta koko palanen mahdollisimman tasaisesti.

Värjää

Leikkaa suorakulmainen pala n. 210x25 mm. Staz On Pigmentillä voit värjätä leimasinkuvion painamalla uudelleen leimasinkuvion päälle, näin saat kuviosta selvemmän. Voit käyttää samaa leimasinväriä reunojen ja pinnan värjäämiseen saadaksesi esiin lisää nahan ominaisuuksia. Käytä mielellään useampia värejä. Tämä leimasinväri kuivuu nopeasti, jonka vuoksi se sopii mainioisti tähän työhön. Tee toiseen päähän reikä reikäpihtien avulla johon kiinnität kiväärinapin. Toiseen päähän teet reiän johon leikkaat pienen viillon, niin että nappi mahtuu siitä läpi.

Jäännöspalat

Jäännöspaloja voidaan käyttää muihin töihin. Tässä olemme suikaloineet jäännöspalan jonka kiersimme tupsuksi. Liimaa ja pidä puristuksessa. Liimaa kiinni pieni piikki silmukalla, kiinnitä tähän korvakoukku ja sinulla on nyt hienot korvakorut!