Ompele joulukalenteri taskuilla

Ompele hieno joulukalenteri perinteiseen tyyliin. Tämä kaunis ”seinävaate” taskuilla tulee koristamaan kotiasi monena jouluna vuosi vuoden jälkeen! Koon päätät itse. Me valmistimme kalenterin, joka on 110 cm pitkä ja 50 cm leveä. Tähän kului n. 2 metriä kangasta ja 4 ½ metriä talonpoikaisnauhaa. Eri osien mitat näet tässä alla.

Materiaali

Ota esille tarvittava materiaali ja leikkaa takaosa kaksinkertaisesta kankaasta (52x120 cm). Leikkaa kuusi ”nauhaa” taskuihin (13x78 cm). Nauhojen tulee olla n. 25-30 cm takaosan leveyttä pitempiä, jotta ne riittäisivät myös laskoksiin.

Taskujen nauhat

Käännä 1 cm reuna jokaisen kangasnauhan toiselle pitkälle sivulle ja ompele kiinni. Paina päälle vliesofixnauha kuten kuvassa. Vedä pois suojapaperi ja paina päälle talonpoikaisnauha. Jos mielestäsi nauha ei kiinnity kunnolla, voidaan se ommella kiinni.

Taita taskuiksi

Taita ja silitä taskuihin laskokset kuten kuvassa. Päätä miten monta taskua haluat yhteen riviin niin että ne mahtuvat sopivasti takaosalle. Anna neulojen jäädä paikoilleen.

Ompele taskut kiinni

Aseta ensimmäinen taskunauha takakankaalle. Käännä se oikeapuoli takaosaa vasten ja neulaa kiinni. Käännä kangasnauha takaisin oikein päin niin näet mihin kohtaa taskut sijoittuvat. Neulaa kiinni seuraava kangasnauha kuten kuvassa ja ompele tämä kiinni. Jatka näin kunnes kaikki taskut ovat paikoillaan.  

Taskut

Neulaa laskosten välistä, kun jaat kangasnauhan taskuiksi. Ompele alhaaltä ylös. Tee samalla tavalla kaikkien nauhojen kanssa, muista jättää laskokset myös ulkoreunoihin. 

Takaosa

Kun kaikki taskut ovat paikoillaan, aseta toinen takaosakangas kanneksi. Neulaa pitkät sivut sekä alareuna yhteen. Ompele takaosat kiinni 1 cm saumavaralla, ompele pitkät sivut ja alareuna, jätä yläreuna auki. Käännä työ niin että taskut ovat edessäsi ja silitä reunat niin että ompele sijoittuu reunaan kuten kuvassa.

Ripustaminen

Pura yläreunasta sivuompeleita muutaman sentin. Taita alas n. 1 cm molempien takaosien yläreunat, neulaa ja ompele kiinni. Pujota purettuihin aukkoihin pyörösauva. Liimaa taskuihin numerot. Solmi pyörösauvaan sopiva naru ja ripusta joulukalenterisi seinälle.