Joulukalenteri juuttikankaasta

Joulukalenteri ilmiönä on siirtynyt yksinkertaisista paperiversioista edistyksellisiin lahjapaketteihin. Ja tietysti on kiva antaa jotain pientä joka päivä jouluaattoon asti. Tässä olemme luoneet perinteisen kalenterin, joka on samalla myös hieno koriste joulukodissa.

Lataukset

Ompele tausta

Leikkaa juuttikankaasta puolimetrinen palanen. Me käytimme puolivahvaa kangasta, siinä on sopivan kokoiset reiät. Kankaan leveys on 130 cm, josta saimme kalenterille sopivan korkeuden. Silitä kankaan takaosan pitkille sivuille vliesofixnauha. Käännä yläreuna muutaman sentin niin että saat putkilon ja ompele kiinni. Pujota putkilon sisään pyörösauva ripustamista varten.

Numerot

Tulosta arkki, jossa on numeroita tai piirrä omat. Leikkaa numerot irti ja piirrä niiden ääriviivat kalenteriin valituille paikoille.

Aloita kirjomaan

Me valitsimme kirjomiseen ns. ”Punch Needle” (tuftausneulan), mutta voit myös kirjoa perinteiseen tapaan ompeleilla. Kirjo ensin ääriviivat ja jatka tämän jälkeen koko numerolle.

Kiinnitä

Kiinnitä langan loppu ja alku vetämällä se takaosan muutaman silmukan läpi. Tämän kokoisen kalenterin lankamenekki on 2 ½ Jette lankaa.

Renkaat

Ompele jokaiselle numerolle yksi metallirengas. Solmi ripustusnaru yläreunassa olevaan pyörösauvaan kiinni. Nyt kalenterisi on valmis ripustettavaksi ja täytettäväksi paketeilla jokaiselle päivälle!


Trustpilot