Kipsitauluja kukilla

Kerää erilaisia kukkia ja lehtiä ja valmista hienoja koristeellisia tauluja.

Valmistele muotti ja kaulitse savi

Käytä erilaisia muovipurkkeja, leikkaa pohja irti niin että saat muotin, jolla voidaan painaa saveen. Kaulitse savi tasaiseksi, n. 2 cm paksuiseksi levyksi. Paina muotilla varovasti saveen niin että saat jäljen muotin reunoista ja voit suunnitella kukkien asettelun.

Kukkia ja lehtiä

Asettele kukkia ja lehtiä savilevyn päälle niin että lehtien juovat ja kukkien uloimmat osat ovat savea vasten. Kaulitse kasvit saveen kiinni tasaisesti.

Pinsetti

Poista kasvit savesta hitaasti. Käytä apuna pinsettejä niin saat irti savesta kaikki pienet kasvien osat ja siemenet. 

Tiivistä

Aseta muotti kasvien päälle kuten kuvassa ja paina se varovasti saven sisään. Tiivistä ulkoreunasta savella.

Vala

Sekoita kipsi ja kaada varovasti muottiin, koputa muotin alaosaa/kierrä muottia varovasti, jotta saat ilmakuplat nousemaan pintaan. Taivuta metallilangasta ripustuskoukku tai käytä paksua narua, kun kipsi alkaa kovettumaan, painat ripustuskoukun/narun kipsiin kiinni ja annat sen kovettua kiinni (jos ripustin laitetaan kipsiin liian aikaisin ennen kuin se on ehtinyt alkaa kovettumaan, saattaa se upota etupuolelle ja näkyä läpi taulusta).

Hio

Vedä savi irti kipsivalusta ja pese se puhtaaksi vedellä ja saippualla. Hio terävät reunat pyöreiksi hiomapaperilla.

Värjää

Käytä vesipohjaista väriä, sekoita vedellä ja tuputa sienellä/sivele koko taululle. Pese ylimääräinen väri pois puhtaalla sienellä ja vedellä. Väri imeytyy kipsiin nopeasti, joten käytä aluksi ohutta väriä.


Trustpilot