Luo kutistemuovilla

Täydellinen askarteluun sateisille kesäpäiville. Tämä taianomainen muovi muuttaa piirrokset avaimenperiksi ja koruiksi.
Kutistemuovi 80-luvulta on suosiossa vieläkin! On yhtä jännittävää joka kerta nähdä tämän paperinohuen muovin kutistua uunissa pieneksi, kovaksi ja paksuksi muoviksi. Täydellinen tapa säästää hienot piirustukset ja valmistaa riipuksia avaimenperille, kaulakoruille tai korvakoruille.

Piirrä

Piirrä muovin himmeälle puolelle pysyvillä kynillä, akvarellikynillä tai poscakynillä, vältä tavallisia tussikyniä. Vinkkinä voit ensin piirtää tavalliselle paperille jota käytät mallina alla, niin et piirrä ”väärin” kutistemuoville. Leikkaa piirros irti muovista.

Tee reikä

Jos olet tekemässä riipuksen, teet reiän reijittäjällä. Pieniin töihin kuten korvakorujen riipuksiin on hyvä tehdä reikä ensin piirtämistä, koska voi olla vaikea nähdä tarkkaan mihin reikä sijoittuu.

Kutista uunissa

Lämmitä uuni 130 asteeseen. Kun uuni on lämmin, asetat kutistemuovin uunipellille tavalliselle leivinpaperille ja esilämmitettyyn uuniin. Vähän ajan kuluttua muovi alkaa kutistua. Muutaman minuutin kuluttua on se kutistunut valmiiksi n. kolmasosan alkuperäisesä koostaan, ja makaa litteänä. Ota ulos uunista ja anna jäähtyä. Ripusta avaimenperään tai korvakoruihin.


Trustpilot